2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 5. března 2013

Italské střípky - pohledy a výhledy

Tak, včera večer jsem nad čtením studijních materiálů doslova usínal. On byl ten můj odhad špatný, těch stránek bylo ve skutečnosti víc než 130, no a někde po 70. straně anglického textu jsem to vzdal.

Stále mne fascinuje pohled na pohoří severně od Latiny, na Monti Lepini, ten pohled je úchvatný... Jeví se mi tak už od příjezdu, kdy jsem ty krásné hory viděl z vlaku, a teď je denně vídám z autobusu a ze střechy školy (kde je kuřárna).

A taky mne oslovuje, když jedu ze školy zpět na hotel, již včera zmíněná architektura města "a la Corbusier" (Latina Fiori a okolí) a "a la český socialistická realismus - sorela" (Latina "downtown).


Latina Fiori
Dokonce jsem na téma té městské části "a la Corbusier" a jejího centra, Latina Fiore, vedl diskuzi s vyučujícím, sice se mi chvíli těžko hledala slova, ale nakonec jsme si prostě každý obhájili svůj pohled na věc.


(Latina "downtown")
(viz Latina: Italy’s Only Completely Modern City)

A mimochodem, o studiu není co sdělovat - řekněme si to upřímně, pro běžného "smrtelníka" by to byla naprostá počítačová nuda - jednak je to prostě o administraci počítačů, o sáhodlouhém nastavování modelové sítě - ale kde jinde bych si to mohl konečně v relativním klidu vyzkoušet než na kurzu, kde mám k dispozici modelovou síť - "doma" budu zase muset umět pružně reagovat a do nastavení zasahovat, teď konečně poznávám pozadí toho všeho, co jsem občas okolnostmi nucen udělat spíš intuitivně a studium problému vždy teprve následuje...
Takže jdu zase usínat nad dalšími studijními texty... Dnes toho je jen cca sto stran!
:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat