2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 13. března 2013

Obyčejný den

Ráno se mi podařilo vše doma v poklidu stihnout, nachystat snídani, svačinu, sebe...
I cestou do práce se vše jevilo v pořádku. Z rozhlasu sice slyším povídání o sněhu a náledí, ale dálnice Brno-Vyškov je bez problémů.
Následoval den pracovní, plný řešení drobných povinností...
Podvečer pak s rodinou, Filípek bez úkolů, a tak jsem mu alespoň vymyslel dva řádky psaní - a on si pak dobrovolně psal dál a vyráběl si vlastní písanku :-)
No a večer divadelní, kostýmová zkouška na příští čtvrtek...

Takže co je hlavní zprávou obyčejného dne?
Kardinálové katolické církve zvolili za papeže Argentince německého původu, Jorgeho Maria Bergoglia, muže, který se umístil už při poslední volbě papeže, Benedikta, jako druhý. Nový papež přijal jméno František I., zřejmě tím chce naznačit skromnost a chudobu a zájem o osud nemajetných (uvádí BL).
Více o novém papeži najdete například na rozhlas.cz/... František I., vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio (* 17. prosince 1936 v Buenos Aires), je 266. papežem katolické církve, zároveň se stal prvním papežem pocházejícím z amerického kontinentu a prvním papežem z jezuitského řádu. Před zvolením byl arcibiskupem Buenos Aires, argentinským primasem a kardinálem, původním vzděláním je chemik - to je náš premiér Nečas taky, ale to je, předpokládám, jen má hloupá irelevantní poznámka. [oprava zde]


Co číst? Nejprve něco ještě ze včerejška: A něco z dnešního tisku/tlače :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat