2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 26. března 2011

Kdo nemluvil pravdu?

V úterý jste mohli na ČRo1 Radiožurnálu slyšet poznámku Ivana Hoffmana o demonstraci zdravotně postižených proti vládním reformám v sociální oblasti (viz celý text poznámky na mém blogu citací, na webu ČRo totiž zapomněli text otisknout, je tam jen audio odkaz, ale mailem jsem si dovolil pana Hoffmana o originál textu požádat).
Následujícího dne paní senátorka Daniela Filipiová na svém webu uvedla, že
...měl příspěvek pan Ivan Hoffman na téma demonstrace osob s handicapem, kterou na ten den svolal pan Krása z Národní rady zdravotně postižených (NRZP). Pan Hoffman by se měl jako správný novinář nejprve s problematikou změn v sociální politice seznámit a pak teprve dělat závěry. Zcela převzal rétoriku pana Krásy a spolu s ním tak vědomě či z neznalosti nemluvil pravdu. Troufám si říci, že jde až o šíření poplašné zprávy. Čekala bych, že novinář veřejnoprávního média bude pracovat s fakty, která si ověří a nepodlehne mediální hysterii vyvolané Národní radou zdravotně postižených...
Když si však pozorně přečtete poznámku pana Hoffmana, zjistíte, že uvádí:
  1. Pan ministr Drábek nepřesvědčil...
  2. I po jednání s ministerstvem konstatuje Václav Krása...
  3. ...je asi vhodné aby slušný občan společně s postiženými řekl...
Jinak řečeno, pan Hoffman uvádí, co někdo jiný dělá či nedělá, tvrdí či říká... A z toho jen vyvozuje jaké má pak běžný člověk pocity a dojem.
Jenže paní senátorka to charakterizuje slovy "tak vědomě či z neznalosti nemluvil pravdu". ALE TOTO TVRZENÍ PANÍ SENÁTORKY JE NEPRAVDIVÉ SAMO O SOBĚ. Paní senátorka se podivuje nad tím, že novinář (tedy pan Hoffman) nejenže nedělá práci za ministerstvo, které nedostatečně informuje občany, ale ještě si tento novinář dovoluje na nedostatečnou komunikaci ministerstva upozornit.
Paní senátorko, to, že novinář nedělá práci za ministerstvo, ale poukazuje na jeho špatnou práci, je právě dobrou prací novináře! A nezáleží na tom, zda pracuje pro veřejnoprávní médium či za "komerční společnost".


Ach jo, kdybych neznal totéž z komunální úrovně, mohl bych si myslet, že je to jen nadutost nejvyšších politiků...

Žádné komentáře:

Okomentovat