2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 3. března 2011

Reklama = opakované klamání

S oblibou vysvětluji původ slova reklama následovně, předpona re znamená opakování, klama znamená klamání; raklama nás opakovaně klame.
Příkladem budiž následující text:
Jíst probiotika je zbytečné
Kdo nekonzumuje probiotika s „hodnými mikroby“, neváží si svého zdraví. Kdo nekoupí zdravý jogurt dětem, je špatný rodič a zasloužil by prověřit sociálkou. Tak praví reklama.
...
Tedy ne že by vyloženě lhaly. Bakterie, jichž máme každý ve střevech zhruba kilogram a půl, jsou pro naše zdravé zažívání skutečně velice důležité.
Jejich přítomnost nám pomáhá odbourávat toxiny vzniklé štěpením potravy, vstřebávat ionty a získávat i malé množství těkavých mastných kyselin. Asi 95 % osazenstva tvoří spřátelené kmeny, které vzájemně spolupracují a za možnost poklidného života ve tmě a teple nás na oplátku chrání před dalšími střevními patogeny a zároveň posilují celkovou odolnost organizmu vůči nemocem.
Co se stane, když se rovnováha akutně naruší, netřeba vysvětlovat… Zda ale mají jogurty a probiotické preparáty nějaký výraznější vliv na rovnováhu v našich střevech, to už je jiná věc. Neexistuje totiž dosud žádná spolehlivá studie, která by jej prokázala.
...

Žádné komentáře:

Okomentovat