2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 30. března 2011

RESCUE s.r.o.

Zaujal mne nápad (a následně webové stránky) firmy RESCUE s.r.o., jež je tvořena lidmi, kteří mají reálné zkušenosti s poskytováním neodkladné přednemocniční zdravotní péče v extrémních podmínkách, kde byli limitováni časem, zdravotnickým materiálem, prostředím a dalšími faktory, které negativně ovlivňují záchranu lidského života.
Jako první v České republice zavádí moderní postupy záchrany života v taktických podmínkách boje, které byly transformovány z civilních advance Trauma Life Support (ATLS) protokolů pro poskytování přednemocniční neodkladné péče do úzce specializovaných Tactical Combat Casualty Care (TCCC/TC3) protokolů, využívaných nejen combat medics, paramedics speciálních vojenských jednotek, ale i jednotek policie na celém světě. TCCC guidelines byli přijaty a schváleny předními asociacemi (American College of Surgeons a National Association EMT’s) zabývajícími se poskytováním přednemocniční neodkladné péče. Tyto guidelines se tak stali jedinými pro poskytování péče u bojových traumat, která byla přijata těmito asociacemi. Tento systém výcviku používá US Army, Israeli Defense Force, Britská SAS, Kanadská protiteroristická jednotka, Belgie, Švédsko.
Tuším, že by to mohlo zajímat pár mých kamarádů...

Žádné komentáře:

Okomentovat