2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 5. prosince 2011

Jak jsem ochořel III.

Před chvílí jsem vylezl z vany plné teplé vody a zalezl zase do postele, zase s notebookem... Tyto řádky jsou toho svědectvím...

Doporučuji zajímavé počtení (marodi mají čas na čtení) - Stanislav Komárek, biolog, filosof a spisovatel: Proč doporučuji? Protože ty texty podněcují přemýšlení, například:
...Jako starý zoolog vím, že děti vydrží tolik, co by snad žádné jiné živočišné mládě nepřežilo. Přetrpěly dlouhodobé izolace od matek v porodnicích, týdenní jesle a školky i provolání soudruha Zápotockého, že Ježíšek již vyrostl a dospěl a je z něj pro všechnu budoucnost děda Mráz. Nepochybně přežijí i dobu přítomnou, která začíná být didaktická a předpisová podobně, jako cvičebnice ze zásob c. a k. školského knihoskladu.
...
Chybějící násilí, po kterém nevinné dětské duše touží, si pak nahradí na internetu sledováním různých krvavostí a bojem s rozmanitými "zelenými slizy" v interaktivních hrách. Sexuální výchovu doplní studiem pornografických serverů, kde spatří všechno to, o čem tatínkové jen snili. Přítomná doba je zdaleka nejméně násilná ze všech, které kdy byly, a školní šikana, která se kdysi ztrácela v houšti všech možných drsností, dnes ční jako osamělé patologické skalisko z jinak mírné epochy.
Zůstává jenom otázkou, kterým oknem se agresivita, vyhozená dveřmi, jednou vrátí. Cítím ji ve společnosti růst den ze dne. Obávám se, že tomu neodpomůže ani stále bedlivější cenzura.


A jdu vařit. Zase s česnekem...

Žádné komentáře:

Okomentovat