2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 24. května 2014

Dětský společenský život

Lenička oslavila své šesté narozeniny.
Přesněji řečeno: oslavu ve školce měla již před deseti dny a oslava rodinná se bude konat až zítra. Ale dnes měla svou "premiérovou" domácí oslavu s kamarádkami ze školky, které si sama zvolila a pozvala (za pomoci Pavly a jejího vzkazu příslušným maminkám kamarádek).
Takže jsme dopoledne trochu uklidili (a Pavla místy vyráběla Potěmkinovy vesnice, nedá si to vymluvit) a po druhé hodině dorazily obě kamarádky s maminkami (jedna s kamarádek i s mladší sestřičkou, kterou již Lenička též ze školky zná), a jen co se holky rozkoukaly, maminky "vyklidily pole" a nám doma vznikla roztomilá dívčí školka - která bez problému akceptovala i přítomnost mužského prvku v podobě Filípka a decentní kontrolu v osobě mé a Pavly.
Pravda, ke konci už děti pendlovaly mezi Leniččiným pokojem a Filípkovým pokojem, oba pokoje přestávaly vypadat uklizeně. To víte, hračky u druhých jsou vždy lepší a zajímavější než ty, které má dítě samo doma. Dokonce jsem dětem po letech znovu složil velký papírový hrad.
A nechyběl ani přípitek dětskými bublinkami a oblíbená stavebnice LEGO.
Se souhlasem obou maminek přidávám i fotografie z této roztomilé párty:

1 komentář:

  1. Pěkné :-) Možná i dobrá metoda, jak se vrátit do "starých kolejí" k hypertenzi :-). Ale děvčátka byla velmi spokojená a moc se jim to líbilo.

    OdpovědětVymazat