2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 6. května 2014

Metropolitan, poplatky za odpad, Ander

Pomalu se prokousávám posledním číslem "brněnského plátku" Metropolitan.
Primátor Onderka tvrdí, že Brněnský Metropolitan patří mezi nejlepší periodika veřejné správy.
"Brněnský Metropolitan je vlajkovou lodí naší komunikace s občany města Brna. Především kvůli své dostupnosti – lidé jej dostanou přímo do schránek. Od počátku jeho existence se snažíme pozvednout jeho úroveň na maximum možného – redaktoři vybírají čtenářsky přitažlivá a aktuální témata, kladou důraz na výběr kvalitních fotografií, využíváme moderní layout, infoboxy a atraktivní formáty (např. fotoreportáže) a práce s textem a titulky je velice pečlivá. Jsem rád, že profesionální úroveň našeho periodika potvrdila i porota Zlatého středníku," uvedl primátor města Brna Roman Onderka.
(zdroj)

Osobně si myslím, že je to spíš propagační plátek magistrátu, kde se píše o věcech, o nichž na politickou objednávku občané slyšet mají, ale o věcech, o nichž by slyšet chtěli či o nichž se dle radních raději mluvit nemá, se pro jistotu moc nepíše. A hlavně, v elektronické podobě Metropolitan na Internetu nacházíme zásadně se zpožděním, teď tam ještě květnové číslo není, podívejte se (zde).
Prostor ale dostávají i jiné názory. Například ty pana Andera (martinander.blog.idnes.cz), kterého sice "moc nemusím", ale jeho vysvětlení ohledně Amazonu má hlavu a patu (zde) a hlavně: článek Poplatek za odpad je nespravedlivý a zbytečně vysoký mi mluví z duše.
Totiž, naštěstí jsem přesvědčen o tom, že třídit je třeba. Třídíme papír, třídíme sklo, třídíme plasty - ale příslušné popelnice na sídlišti nějak nestačí a jsou příliš často přeplněné. Třídíme kompostovatelný odpad a nosíme jej v kbelíku na zahrádku na kompost. Ve správné krabici v supermarketu končí baterie. Do správné krabice v IKEA dám žárovky, co dosloužily. A co z toho? Jen dobrý pocit.
Neb ať třídíme nebo ne, budu muset za sebe, ženu, dvě děti a babičku zase poslat do konce měsíce května magistrátu 3.350 Kč. To prostě není spravedlivé! Je to moc a ani svoz tříděného odpadu není prováděn dostatečně často. A popelnice na běžný odpad u nás povětšinou zeje prázdnotou. Něco je zjevně špatně!

Žádné komentáře:

Okomentovat