2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 20. května 2010

Aupark, konkurence Vaňkovky

Nevím sice, kde to pan Popela z Mediafaxu "vyštrachal" a proč se o tom psalo právě v půli května, ale zpráva mě zaujala, neboť nasvědčuje tomu, že se celá "megaakce" spojená s přesunem brněnského nádraží valí pomalu ale jistě dál - volby nevolby - nově chystané obchodní centrum je totiž zase o kousek dál od současného centra a kdyby se nádraží nemělo přesouvat, nemělo by asi moc šancí na úspěšnost projektu z hlediska obchodního...
Stavba brněnského obchodního centra Aupark by mohla začít příští rok
16.5.2010 16:51:00 BRNO (MEDIAFAX) - Projekt obchodního centra Aupark Brno, které má vyrůst vedle brněnského hlavního autobusového nádraží na Zvonařce a zároveň i nákupního centra Vaňkovka, by investorská firma HB Reavis mohla začít stavět v roce 2011. Agentuře Mediafax to v neděli řekl zástupce firmy Roman Karabelli.
Stavba za dvě miliardy korun se podle něj v současné době nachází ve stádiu příprav podkladů pro územní rozhodnutí. "Řešíme ještě poslední dopravní souvislosti, čekáme na koordinované stanovisko z odboru územního plánování kraje," sdělil Karabelli. Po získání všech potřebných povolení by firma chtěla začít s výstavbou v roce 2011. "Hotovo by pak mělo být za 18 až 24 měsíců od prvního výkopu," dodal.
Záměr už loni v srpnu posvětili úředníci Jihomoravského kraje z pohledu jeho vlivu na životní prostředí. "Kladné stanovisko odboru životního prostředí k projektu polyfunkčního centra Aupark je pro nás potvrzením, že jde o životaschopný projekt, jehož brzká realizace bude pro město Brno přínosem," sdělil už tehdy Karabelli.
Jak vyplývá ze záměru, Aupark by měl vyrůst na volné ploše vedle nádraží mezi ulicemi Opuštěná, Trnitá a Košťálova. Prostor nyní slouží především jako odstavné parkoviště pro autobusy a soukromé parkoviště pro osobní automobily. V plánu centra jsou tři nadzemní podlaží a dvě podzemní, a to na zastavěné ploše 14 700 metrů čtverečních. Přibýt by také mělo celkem 828 parkovacích míst. Aupark se stane přímým konkurentem přes ulici stojícího nákupního centra Vaňkovka.

Žádné komentáře:

Okomentovat