2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 29. května 2010

Tři zprávičky ČRo

Následující tři krátké zprávy z mailového zpravodajství Českého Rozhlasu 7 - Radio Praha považuji já osobně za nejdůležitější z těch, které zvolila editorka zpráv, pí. Milena Štráfeldová:
Exministr vnitra Langer opouští sněmovnu
Bývalý ministr vnitra a šéf volební kampaně ODS už ve sněmovních lavicích nezasedne. Dlouholetý poslanec byl v Olomouckém kraji na prvním místě kandidátky, ale přeskočili ho jeho spolustraníci na základě preferenčních hlasů. Vyplývá to z propočtů Českého statistického úřadu. Preferenční hlasy vynesly do sněmovny také řadu lidí z velmi nízkých pozic na kandidátkách. Například v Praze občanského demokrata Marka Bendu, který kandidoval až z 18. pozice, s ním u ODS v hlavním městě uspěje i pražský primátor a dvojka kandidátky Pavel Bém a devátý na kandidátce starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Šéf SPOZ Zeman se rozhodl odejít ze strany
Předseda Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ), expremiér Miloš Zeman oznámil, že v čele své strany končí, protože se mu nepodařilo přesvědčit alespoň pět procent voličů a vstoupit do sněmovny. Zeman bude SPOZ pomáhat v komunálních volbách. Novinářům to oznámil, když po sečtení tří čtvrtin volebních okrsků dosáhla SPOZ 4,45 procent hlasů voličů. "Já si myslím, že bych této straně (SPOZ) pomohl tehdy, kdyby se dostala nad pět procent," řekl. Protože se to nestalo, tak to podle Zemana logicky znamená, že by ho měl vystřídal někdo jiný, kdo bude přesvědčivější. Podle Zemana se SPOZ snažila a snaží vytvořit alternativu k "poněkud demagogické a populistické politice dnešní ČSSD", podobně jako TOP 09 usiluje o alternativu k ODS. Zeman také poděkoval voličům, kteří jeho straně odevzdali své hlasy.

Nohavica hrál už potřetí pro české krajany v Londýně
Několik stovek nadšených příznivců z České republiky, ale i ze Slovenska a Polska přišlo v pátek večer v Londýně na koncert českého písničkáře Jaromíra Nohavici. Do britské metropole tak zavítal už potřetí, tentokrát v rámci festivalu Pulse, který představuje hudebníky ze střední a východní Evropy. Během něj v Londýně hrály i české kapely Už jsme doma nebo Psí vojáci.Nohavica v posledních letech hraje v cizině krajanům čím dál častěji, naposledy vystoupil začátkem května v Moskvě. Tyto cesty ho prý inspirují i jako autora.

Žádné komentáře:

Okomentovat