2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

neděle 2. května 2010

Prvomájová sobota

Prvomájová sobota byla poklidná, řekl bych až skoro ospalá. Trochu za to mohlo počasí, neboť nad ránem ukolébával déšť. Dopoledne jsme tak zůstali doma, vařil jsem, uklízeli jsme, Pavla žehlila. Chvilku jsem se též věnoval blogu divadla a opravil stránku, na níž příznivcům sdělujeme, kde nás bude v nejbližší době vidět.
Odpoledne jsem při uspávání usnul s dcerou též, večer jsme se byli projít k Sherwoodu, splnili si prvomájové líbání pod stromem (myslím, že se to jmenuje japonská třešeň, růžové květy, listy jako třešeň). Večer klasický, vykoupat, uspat děti...

I sobotní zprávy z rádia potvrzují, že ten den byl v podstatě klidný. Obvyklé roztržky na mítincích politických stran se nekonaly. Titulek z mailového zpravodajství zněl Prvomájové demonstrace byly letos klidné, policie nezasahovala. Tedy, dál bylo psáno jen o Praze:
Oslavy 1. máje byly letos v Praze klidné. Policie neměla důvod zasahovat a už dopoledne mohla začít z ulic stahovat připravené posily.
Pražská ODS slavila na Petříně. Lidé, jichž na známý pražský vrch vystoupaly či lanovkou vyjely tisíce, si užívali piva za desetikorunu, zpěvu Stanislava Hložka a návštěvy bludiště nebo rozhledny zadarmo. Primátor hlavního města a šéf pražských občanských demokratů Pavel Bém před novináři připustil, že oslava jara má mírně předvolební zaměření, hlavním cílem ale podle něj bylo pobavení a setkání s přáteli.
Několik set sympatizantů sociálních demokratů se odpoledne sešlo na pražském náměstí Míru, aby vyslechli programové návrhy lídrů ČSSD pro sněmovní volby, ministra vnitra Martina Peciny a šéfa pražských sociálních demokratů Petra Hulinského. Prvomájové oslavy pod taktovkou ČSSD jim nabídly také trh s ovocem, zeleninou a řemeslnými výrobky. Fronty se stály na propagační materiály sociálních demokratů, mezi kterými byla například příručka právních rad pro nájemníky. Zájemci mohli rozmlouvat se zástupci ČSSD na pražských radnicích a magistrátu.
Ale předpokládám, že v Brně tomu bylo nejinak. Ani jsem po tom, přiznávám, na internetu nepátral. Hledal jsem totiž na internetu onačejší věci: koloběžku pro Filípka a toaletní stolek pro Leničku, dárečky na 21. května. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat