2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 19. května 2010

Defenestrace 2010

Taky Vám už došel mail s předmětem DEFENESTRACE 2010? Když sa nad jeho obsahem zamyslíte, tak by to vlastně nemusela být jen recese, myslím, že by to mohlo i reálně fungovat! I když, nedozvíme se pak, že Ti zakroužkovaní odstoupili a na jejich místo pak do parlamentu přijdou další v pořadí, tedy lídři kandidátky?Zde je text oné výzvy - mailového oběžníku:
OBČANÉ, VE DNECH 28. A 29. KVĚTNA 2010 SE KONAJÍ VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY.
OBČANÉ, DOSTAVTE SE K VOLBÁM, VYBERTE STRANU SVÉMU SRDCI NEJBLIŽŠÍ A ZAKROUŽKUJTE POSLEDNÍ 4 KANDIDÁTY (ZÁKONEM DANÉ MAXIMUM) NA VOLEBNÍM LÍSTKU STRANY, KTEROU JSTE SI VYBRALI.
Toto jsou obyčejní lidé jako my. Nezkažení korupcí moci. Volební zákon praví, že každý kandidát, kterého zakroužkuje nejméně 5% voličů, postupuje ze spodního místa skokem na přední místo v krajské kandidátce a získává mandát v poslanecké sněmovně. Čím více obyčejných občanů dostaneme tímto systémem do sněmovny, tím více politických štamgastů vytlačíme z předních míst kandidátek a v důsledku tedy i z jejich vysezených parlamentních křesel.
A to není vše! Volební dny jsou dva. Radíme tedy voličům, kteří půjdou volit v pátek, ať zakroužkují poslední čtyři kandidáty. Voliči, kteří půjdou volit v sobotu, zakroužkují pátého, šestého, sedmého a osmého kandidáta od konce. Tím vznikne možnost vyřadit až osm předních politiků z jakékoliv strany! Moderní defenestrace zcela v rámci platných zákonů.

Žádné komentáře:

Okomentovat