2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 24. března 2010

Myslím tím něco jiného

Navažme na včerejší blogový zápis, kde jsem mimo jiné i přemýšlel o tom, zda mohu říkat něco, a tvrdit, že jsem myslel vlastně opak. Jak uvádí včerejší zpravodajství ČRO:
Topolánek nadále povede ODS jako předseda i volební lídr. Na téměř dvanáctihodinovém jednání nejužšího vedení ODS čelil výzvě k odchodu z čela strany kvůli svým kontroverzním výrokům mimo jiné o homosexuálech, církvi a Židech. Topolánkovi odchod z kandidátky pro květnové parlamentní volby i z čela strany doporučil předseda Senátu Přemysl Sobotka i někteří další vlivní straníci. Výzva k rezignaci zazněla například také od ODS ve Zlínském kraji. Topolánek sám pokládá situaci vyvolanou svými výroky za uměle vytvořenou. Hned v neděli se za svá slova veřejně omluvil, nechtěl prý přispět k rozdmýchávání nenávisti, ale naopak vyjádřit názor, že lidé se nemají posuzovat podle sexuální orientace nebo příslušnosti k církvi. Občanští demokraté sice většinou uznávají, že Topolánkovy výroky byly vytržené z kontextu a šéf ODS je myslel jinak, než vyzněly, obávají se ale, že dva měsíce před volbami stranu výrazně poškozují.
Takže je to tu de facto napsané: říkám něco a myslím přece něco úplně jiného, a dělám to proto, že chci upozornit, že se něco dělá špatně!
Teď ještě někdo začne rozebírat, že když tu polemizuji o tom, že něco jiného člověk říká, něco jiného si myslí, na příkladu předsedy ODS, vyjadřuji politické názory. Ač to tak samozřejmně není! (Ale téma pro jistotu již opustím.)
Inu, jak to bylo s tou definicí matematika, co jsme si ji říkali na VŠ:
Matematik říká A, píše B, myslí C a správně je D!
Politici asi často říkají A a nemyslí vůbec!

Žádné komentáře:

Okomentovat