2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 31. března 2010

K fotovoltaice a k ČRO1 Radiožurnál

K tématu fotovoltaiky jsem dal článeček (citace z e-mailového zpravodajství ČRO), který mne zaujal, na webovou nástěnku domu Strnadova 1-11.

Kdysi jsem byl jedním ze signatářů iprotestu, petice proti změnám na ČRO1 Radiožurnálu, které bezcitně zavedla Barbora Tachecí. Změny jsou naštěstí dávno minulostí a Radiožurnál se vrátil "k rozumu", ale zdá se, že se jistým změnám nevyhne, jak se lze dočíst na serveru digizone.cz v článku Český rozhlas s digitalizací počká. Nejdřív si musí ujasnit, co s programem. Dovolím si krátkou citaci:
Veřejnoprávní Český rozhlas se do pozemní digitalizace svého vysílání příliš nehrne. Ani prozatímní generální ředitel Peter Duhan nepočítá s tím, že by ČRo v dohledné době zahájil zemské digitální vysílání ve standardu DAB nebo DAB+. Podle jeho slov si rozhlas nejprve musí ujasnit, jak vyprofiluje stávající stanice a upraví jejich programová schémata, než se pustí do digitalizace.
...
Bývalý generální ředitel ČRo Václav Kasík počítal s tím, že rozhlas zahájí řádné zemské digitální vysílání ve vlastní celoplošné síti DAB během letošního roku. Kasíkův nástupce Richard Medek ale loni v září po svém zvolení do funkce generálního ředitele prohlásil, že digitalizaci odsouvá na neurčito.
Na rozhodnutí Českého rozhlasu závisí úspěch budoucích operátorů rozhlasových digitálních sítí. Čeká se od něj, že bude podobným tahounem rozhlasové digitalizace, jako Česká televize u té televizní. Komerční rádia se totiž do digitálního vysílání příliš nehrnou a nemají k němu ani žádný důvod.

Poznámka: Ne vždy mám potřebu k citovanému něco dodat, prostě si tu poznamenávám, co bylo vysloveno či napsáno, a stojí to dle mého názoru za povšimnutí. Proto taky je dnešní "záznam blogu" označen pouze štítkem "co mne zaujalo" - nic víc :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat