2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 23. března 2010

Nejen o médiích

V pátek jsme s divadlem vystupovali na plese hnutí Brontosaurus v Brně Medlánkách, následně jsem pak mailem řešil s kamarádem, s nímž jsem se po dlouhé době potkal "naživo", okrajově i některé přístupy bulváru a jeho palcových titulků ("takhle to dělá třeba Blesk a jeho senzační titulky, jen málo lidí zajímají celý příběh"). A tak jsem se rozhodl dnes věnovat se tématu média.
Sám televizi skoro nesleduji, máme ji doma hlavně kvůli dětem, aby nebyli sociálně vyloučené (oni si nejen dospělí vyprávějí o tom, co viděli v televizi, ale i děti ve školce řeší, co bylo v televizi třeba v pořadu Kouzelná školka). No a že děti sledují pořad Animáček na TV Prima, zaujal mne na serveru Digizone článek věnovaný problematice programu této stanice Televize Barrandov chystá po Pawlovské další pořad o vaření. Poučil jsem se z něj, že:
Kanál se tak prakticky sveze na vlně popularity pořadů o vaření. V současné době se vysílá na českých stanicích celá řada takovýchto formátů. Zatímco na veřejnoprávní televizi jsou to Kluci v akci a na Nově Tescoma s chutí a Babicovy dobroty, Prima pak nabízí divákům S Italem v kuchyni a Ano, šéfe!.
Netušil jsem, že fenoménu vaření je věnován v televizním vysílání takový prostor...
Další povídání na téma média, a to nejen televizní, najdete v článku Češi rádi kritizují televizní programy na komunitních portálech. Obsah ponechávám bez komentáře. Snad jen, všimněte si tvrzení: ...uživatelé píší spíše kritické než pochvalně komentáře. Kritika dopadá především na bedra bulvárního stylu zpravodajství v komerčních televizích a často se jí nevyhne ani „zvířátko na konec“. Že by český divák konečně začal při sledování televize přemýšlet, co že mu to servírují? "Z českého reptajícího diváka se brzo může stát bytost sedící u televize a počítače zároveň a nadávající na Facebooku na program," dodává s jistou mírou nadsázky v zmiňovaném článku internetový publicista.
A další úvaha na mediální téma:
Snažil jsem se pochopit, co to média rozebírají na panu Topolánkovi a najít počátek tohoto příběhu. Jenže je-li přesná zpráva ČRO:
Předseda ODS uvedl, že se nechtěl dotknout a ani nedotkl současných českých církví a už vůbec ne věřících. "Bylo to dokonce naopak, hovořil jsem o své pevné vazbě ke křesťanství jako životnímu názoru i kulturní tradici," prohlásil. Server Blesk.cz zveřejnil informaci i video z fotografování pro časopis. Podle tohoto záznamu Topolánek prohlásil, že "prvotní křesťanství bylo bez církve, církev se chopila díky různým liturgickým..., díky oblbování mas, díky brainwashingu (vymývání mozků) totálnímu se zmocnili těch lidí a jejich mozků".
pak se ptám: Lze tvrdit říkám A a myslím tím ¬ A? Obyčejný člověk to dělat nemůže, může si to u nás dovolit politik?


Poznámka pod čarou:
V textu je použit symbol ¬ = NOT, negace.
Přehled všech existujících HTML entit (extra značek) najdete třeba na serveru Jak psát web.


Druhá poznámka pod čarou:
Víte kdy letos začlo jaro? V sobotu 20. března v 18 hodin a 32 minut Slunce vstoupilo na nebeský rovník, proběhlo jarní rovnodennost a začlo astronomické jaro.

Žádné komentáře:

Okomentovat