2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 1. dubna 2010

Jak kdo vnímá Velikonoce?

O čem jsou velikonoce z pohledu katolické církve si můžete přečíst v zamyšlení Mons. Bohumila Koláře. Středem liturgie křesťanů je slavnost tří velikonočních dnů utrpení, smrti a zmrtvýchvstání Ježíše Krista, které jsou zároveň vrcholnými událostmi v jeho životě. Každý rok se slaví jejich výročí.
Pro mnoho lidí, kteří se ke katolické (či jiné) církvi (či náboženství) nehlásí, jsou Velikonoce, stejně jako Vánoce, obdobím, kdy se přece jen k náboženským tématům v myšlenkách alespoň trochu přiklánějí a pouštějí je do své mysli.
Pokud mezi ně patříte, zkuste si přečíst třeba povídání (tedy spíš program, ale povídání je tam skryto pod dalším odkazem) o výročí spojeném s poutním místem Křtiny u Brna.
Z pohledu mého je Zelený čtvrtek o tom, že jsem musel jako každý den vstát ráno do práce (Lenička v noci trojčila, takže to nebylo právě snadné), zabývat se (převážně) administrativními/byrokratickými povinostmi, bez nichž by však spousta věcí ztratila řád a pořádek (ne vždy lze byrokracii paušálně kritizovat). Dom jsem dorazil unavený, ale spokojený, neb zatím lze vše dnes považovat za užitečné činnosti. Akorát tuším, že večer, až budu uspávat Filípka, usnu s ním, a tak si "odbývám" svou touhu blogovat už teď.

Poznámka: Z pohledu serveru digizone.cz jsou Velikonoce (nebo začátek dubna?) důvodem ke změně - otevřeno je nové diskusní forum, ale zatím jsem na něm nic nového nenalezl.

Žádné komentáře:

Okomentovat