2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pátek 30. dubna 2010

Mezinárodní den tance

Včera byl den, kdy se tančilo všude!
MEZINÁRODNÍ DEN TANCE se po celém světě slaví od roku 1982 jako připomínka narození velkého tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea (1727). Tento den má být oslavou tance, má poukázat na univerzálnost této umělecké formy, která díky společnému jazyku dokáže překlenout politické, kulturní a etnické bariéry a spojit lidi.
Také Brno mělo svůj program. Do programu se zapojilo samozřejmně i naše taneční divadlo. Byl jsem tam i já s celou rodinou.
Vzhledem k tomu, že snad jedinou slabinou akce bylo chybné nastavení mikrofonu pro uvádějící konferenciéry, takže je nebylo mezi diváky téměř slyšet, odmítl jsem nabídku užít mikrofon a oslovil obecenstvo několika větami (nevím, zda cituji přesně, nechť je to jakýmsi prohlášením TD MIMI FORTUNAE k této události):
Tančit se může všude. Tančit můžeme kdykoliv, tančit můžete kdekoliv,tančit může kdokoliv. Ať jsou vám čtyři, ať je vám devadesátčtyři. A kdo tančit nemůže, nechť se stane divákem. Neboť tanečník je rád, když má svého diváka. Takto zdraví Taneční divadlo Mimi Fortunae Mezinárodní den tance.
A přinášíme ukázku tance historického.
Načež spustila hudba a naše výtečná Maruška Valentová-Žáková si bezchybně "zasólovala" renesanční tanec "Jablka", byť dnes s růžičkou místo jablíčka. Předpokládám, že i dále pokračující program byl skvělý, ale vzhledem k tomu, že jsem s sebou měl i manželku a obě děti, rozloučil jsem se, roztančený park jsme opustili a vydali se domů. Děti byly programem odpoledne tak krásně unavené, že usínali večer v podstatě bez problémů...

Žádné komentáře:

Okomentovat