2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

pondělí 19. dubna 2010

Benedikt XVI. k úmrtí kardinála Špidlíka

Jak jsem zmiňoval, nejsem sice praktikující katolík, ale vzhledem k tomu, že nepovažuji za správné ignorovat důležitou součást našeho světa, církev, sleduji církevní dění.
Papež zaslal kondolenční telegram k úmrtí kardinála Špidlíka. Kardinál Tomáš Špidlík byl jezuita, odborník na východní křesťanskou spiritualitu.
Papež Benedikt XVI. je na cestě po Maltě, kde hovořil na téma zesilování víry: "Zejména vybízím rodiče, učitele a katechety, aby se s druhými ... dělili o svá vlastní živá setkání se vzkříšeným Ježíšem. 'Víra zesílí předáváním!' Vězte, že okamžiky vaší víry zaručí setkání s Bohem, který se ve své Všemohoucnosti dotýká srdce člověka. Když mladým lidem nabídnete řádnou katechezi a povedete je ke stále aktivnější účasti na svátostném životě církve, přivedete je ke kráse a bohatství katolické víry."
Cituji, nehodnotím, i když připouštím, že se cítím ovlivněn vírou druhých..

Žádné komentáře:

Okomentovat