2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

neděle 11. dubna 2010

Tragická smrt prezidenta Lecha Kaczyńskeho (II.)

Vracím se dalším příspěvkem znovu k tématu tragické smrti prezidenta Lecha Kaczyńskeho. Téma samozřejmně dominovalo dnešnímu večernímu zpravodajství televize i rozhlasu. Ve večerním mailovém zpravodajství ČRO jste si pak mohli přečíst:
ČR uctí památku obětí nehody polského letadla státním smutkem
Česká republika uctí památku obětí nehody polského prezidentského letadla dnem státního smutku. Prezident Václav Klaus a vláda ho vyhlásí na den pohřbu obětí nehody, ten zatím není určen... Česko si v den smutku připomene památku zesnulých Poláků minutou ticha. Státní vlajky na vládních budovách budou staženy na půl žerdi... Klaus po nehodě nařídil vyvěsit na Pražském hradě kromě české státní vlajky také polskou s černými smutečními pruhy.
Duka při mši ve "svém" kostele sv. Jiljí vzpomenul na Poláky
Nový pražský arcibiskup Dominik Duka, který se v sobotu oficiálně ujal úřadu, odsloužil nedělní mši v kostele svatého Jiljí. Zde působil před svým jmenováním královéhradeckým biskupem... Duka shromážděné věřící hned v úvodu mše vyzval, aby si vzpomněli na oběti sobotní letecké nehody, při níž zemřely desítky obětí včetně polského prezidenta Lecha Kaczynského. Další mše za oběti letecké havárie u Smolenska proběhne v pátek 16. 4. v 10.00 hodin v katedrále sv. Víta na Pražském hradě. Sloužit ji bude opět arcibiskup Duka, účast předběžně slíbil také prezident republiky Václav Klaus, předseda vlády Jan Fischer a polský velvyslanec Jan Pastwa.
Vzhledem k tomu, že děti v době hlavních zpráv sledují pásmo "Animáček" na Barandově, hledal jsem si aktuální informace na Internetu. No a narazil přitom na pár dalších zajímavostí, i k jiným tématům. Dovolím si například upozornit na článek Hlučínsko nebo Prajzká?, věnovaný fenoménu lidiček z území mezi Ostravou a Opavou, fenoménu, kterému rozumí či myslí si, že rozumí, tak možná moji kamarádi z Ostravy, já si to nemyslím a v Praze o něm většina lidí nemá ani potuchy... Bohužel, v tomto směru publicistika zklamala, neb povídání je příliš povrchní a málo vysvětlující...

Žádné komentáře:

Okomentovat