2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

úterý 1. června 2010

Keltové na portálu ČRo

Unikátní multimediální projekt Českého rozhlasu, Národního muzea a Moravského zemského muzea v Brně vám ukáže historii i každodenní život Keltů, kteří u nás žili několik století před naším letopočtem. Dodnes nacházíme v krajině jejich oppida, v našich žilách kolují zbytky keltské krve a po jednom z jejich kmenů nám zůstal název Bohemia.
Co v aplikaci najdete? Především strukturovaný pohled na rané dějiny Čech a Moravy. O takzvané laténské době promluví řada odborníků na historii. Namátkou bývalý ředitel studií evropské protohistorie na École pratique des hautes études na pařížské Sorbonně univerzitní profesor Václav Kruta, ředitel Ústavu archeologické památkové péče Brno docent Miloš Čižmář nebo autorka řady publikací o keltské tematice doktorka Anna Bauerová. Hlavním odborným poradcem je archeolog Miloš Hlava.
Skupiny historického šermu vám pro změnu předvedou, jak žili, oblékali se a bojovali Keltové a jejich největší římští rivalové. Celá aplikace je doplněná o fotografie artefaktů, mapy a také letecké snímky nejznámějších keltských hradišť na našem území.
Pokud se zajímáte o keltskou kulturu nebo jste fanoušci historie, jste na správném místě! Stačí jen kliknout a svět Keltů se vám otevře v celé šíři.

Žádné komentáře:

Okomentovat