2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

neděle 27. června 2010

Queer Parade v Brně

V sobotu dopoledne jsem byl s dětmi a babičkou v Mahenově knihovně na Kobližné - šalina nás ale na náměstí Svobody nedovezla, jela odklonem, neboť náměstí Svobody bylo již od desíti bez šalinek. Cestou jsme potkali policejní těžkooděnce (čtveřici), Filípkovi jsem musel vysvětlit, kdože to ti policajti v plastovém brnění jsou.Když jsme odcházeli z knihovny, už byl vstup na náměstí Svobody z Kobližné uzavřen, u Měnínské brány pak policisté legitimovali dva mladíky v maskáčích a s čírem (divná to kombinace).
Proč to vše? "Radikálové, kteří chtěli zabránit průvodu na podporu sexuálních práv menšin Queer Parade v Brně, od něj zůstali odříznuti. Policisté jim po celou dobu bránili ve vstupu na náměstí Svobody, odkud průvod šesti set lidí vyšel. Policie zadržela sedm extremistů." Tolik citace z idnes.cz. Další popis událostí najdete například na internetovém zpravodajství ČT24, kde naštěstí článek Centrum Brna patřilo Queer parade (vloženo: 26. 6. 2010 05:55, autor: ČT Brno, aktualizováno: 26. 6. 2010 14:32) začíná uklidňující větou: "Queer Parade Brno 2010 Brno - Queer parade v Brně skončila, i přes obavy kvůli protestům extremistů, se obešla bez větších incidentů."
Při hledání informací na Internetu, kdeže se ti radikálové vlastně měli vzít, jsem pochopil - na Internetu se dá najít vše, mimo jiné i to, co bych nazval "temná strana věci", tedy webová stránka, kde se ti radikálové svolávají - zde - podotýkám, že člověk ani nijak usilovně hledat nemusel, stačilo do vyhledavače Google zadat heslo Queer parade. Mno, naštěstí, pro nás obyčejné lidi, se jim tentokrát žádná lumpačina nepovedla a ten jejich "odpor" nic nedokázal a nikomu snad neublížil. Tolerance zvítězila.
No, a zatímco se v centru Brna odehrávalo toto vše, my už se doma chystali, a následně odjeli, na úplně jinou parade, do Řicmanic na oslavu Kačenčiných narozenin (každý rok se nás partia rodin s dětmi schází na začátku prázdnin na chatě Kačenčiny babičky, a Kačenčini rodiče tam chystají roztomilý dětský mejdan). Letos už bylo Kačence šest, v září půjde do školy, už je to velká holka. Dětem se tam náramně líbilo, i Filípek i Lenička se z kdekým hned kamarádily. A my dospělí jsem si příjemně zaplkali. Prostě příjemně prožité odpoledne.
Večer jsme děti předali babičce a nedělní ráno a dopoledne si užijeme sami doma - konečně ledacos uklidíme, doděláme,dochystáme, dopíšeme... Aniž by nám ti dva špuntíci stále běhali kolem.
Ne, nechci si na své děti stěžovat, ale na malou chvilku být doma bez nich taky není špatné...

Žádné komentáře:

Okomentovat