2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

čtvrtek 17. června 2010

Řev vuvuzel

Nejprve jsem netušil, co to ty vuvuzely jsou, a když jsem na ten pojem narazil potřetí, začal jsem pátrat na internetu:
Řev vuvuzel šíří viry a bacily.
...
Jekot afrického bakelitového "rohu" vuvuzela, který po prvních třech dnech zápasů docela otrávil dojem z mistrovství světa, dosahuje 127 decibelů. Motorová pila u vašeho ucha se vzmůže sotva na stovku, porovnali účinek specialisté z nadace Hear the World, organizace upozorňující na příčiny ztrát sluchu.
Jiná studie doplnila další kvalitu - podle lékařů umělohmotné trubky rozšiřují po stadionu a jeho návštěvnících bacily a viry chřipky.
Co je prozatím bezkonkurenčně nejsledovanějším videem mistrovství světa v jižní Africe? Možná sázíte na perfektní trefu domácí JAR v úvodním zápase proti Mexiku. Branka, kterou pustil anglický brankář Green Američanům byla taky moc pěkná. Anebo německá kanonáda proti Austrálii?
Ale kdeže. "The Vuvuzela - Legendary horn!".



A teď zase pár řádků o našem lázeňském pobytu v Jeseníkách...
Další den se odehrál v onom krásném lázeňském rozpoložení: Děti s Pavlou dopoledne na procházce, já na lázeňských procedurách, odpoledne zdravý spánek, po večeři společná procházka po kolonádě, až ke kapli V. Priessnitze (a prošli jsme tak kdesi kolem web kamery).
Večer, po uspání dětí, jsem se věnoval zpracování podkladů do práce na pondělí, proto taky píšu tento příspěvek až po půlnoci, ale to už k životu patří - chci-li si přes den užívat s rodinou, kousek času na práci je třeba najít v noci. Nestěžuju si.

Žádné komentáře:

Okomentovat