2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

sobota 19. června 2010

Několik zajímavostí z Internetu

  1. Rodící se vládní koalice se dohodla, že odloží připravované zavedení elektronických vinět pro osobní auta, kterými měly být nahrazeny dosavadní dálniční známky. Projektu, který by si vyžádal miliardy korun a týkal by se všech uživatelů českých silnic, se věnujeme ekonomická rubrika ČRo. Celý článek zde.
  2. Konec Eura přijde do pěti let, říká průzkum na serveru kurzy.cz a související odkazy. Kdo chce, více zde.
  3. Komunální volby se letos budou konat spolu s prvním kolem senátních voleb 15. a 16. října. Termín vyhlásil prezident Václav Klaus. ČTK o tom informoval prezidentův mluvčí Radim Ochvat. Kandidátní listiny pro senátní i obecní volby tak budou muset být sestaveny a odevzdány nejpozději v úterý 10. srpna. Při senátních volbách budou voliči rozhodovat o obměně třetiny členů horní komory - budou tedy volit 27 senátorů. Pokud nikoho nezvolí hned v prvém kole, vítěze vyberou ze dvou finalistů o týden později ve druhém kole, které bude 22. a 23. října. Senát má celkem 81 členů, jejichž mandát je šestiletý. Každé dva roky se ve volbách mění třetina z nich.
  4. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zahájil diskusi s Českými Radiokomunikacemi o využití kmitočtů po vypínaných analogových televizních dokrývačích. Podle předsedy Rady ČTÚ Pavla Dvořáka připadá v úvahu, že by tyto kmitočty mohli využít mobilní operátoři pro dokrytí svých sítí GSM v místech, kde není vůbec nebo skoro žádný signál pro mobilní telefony. Více zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat