2009, 2010, 2011 © Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný

Osobní stránky člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele...
Mgr. Ing. Radek (Králík) Novotný, Strnadova 9/15, 628 00 Brno, mobil: 777 083 126 e-mail: coney@centrum.cz

středa 9. prosince 2009

Autovraky na Vinohradech

Už jsem tu zmiňoval, že jsem psal panu starostovi ohledně autovraků na Vinohradech.
Vážený pane starosto, vážení členové zastupitelstva,
...
Bohužel má tato městská část (nikoliv sama) problém s parkujícími autovraky. Proč není využit termín blokového čištění k likvidaci autovraků? V době blokového čištění najatá firma odváží POUZE ZJEVNĚ UŽÍVANÁ AUTA, neboť ví, že o ta se majitel přihlásí a zaplatí... Ale ta nepoužívaná zůstávají stát na parkovacích plochách a roste kolem nich tráva. Doslova.
Nevěříte? Pošlete někoho podívat se na Prušáneckou před školu do míst, kde je vstup do ligy vozíčkářů... (červené auto) Nebo na Bořetickou ke vstupu do mateřské školky (žlutá Škoda Rapid bez RZ) či hned vedle na Čejkovickou (vínová Škodovka s RZ vyškovskou s prázdnými koli).
To tyto příklady nejsou vidět? Nebo je administrativně tak náročné najít vhodný postup a konat?
Nemohu říci, že by můj mail zůstal bez odpovědi, jen to řešení z mailové komunikace nějak "nečišelo", ale dál:
...Bloková čištění se provádí podle schváleného časového harmonogramu prací. Na r.2010 se bude harmonogram schvalovat buď na únorové nebo březnové schůzi Rady m.č. Brno - Vinohrady.
Blokové čištění se provádí po zimním období, které končí 31.3 každého roku.
Odstraňování vraků lze sice provádět jako odstraňování překážky při provádění blokového čištění komunikací, ale na druhé straně narážíme na automobily, které mají automatiku a ty právě nelze žádným způsobem naložit na odtahový vůz bez poškození toto zařízení. Odtahové služby odmítají tyto autovraky z komunikací odstraňovat.
Smlovy s odtahovými službami může podle zákona o pozemních komunikacích uzavírat pouze vlastník komunikací - tj. Brněnské komunikace a.s., se sídlem Renneské tř. 1a, 657 68 Brno.
Městká část může jen na odstavený autovrak upozornit Policii.
Policie po upozornění zpracuje tzv POZNATEK k autovraku, který je /mimo provádění BČ/ předán vlastníku komunikací na řešení jeho odstranění tj.k odstranění překážky v komunikaci.
Vaše upozornění bylo předáno k řešení na Mě policii Revír- Východ, Velkopavlovická 25, 628 00 Brno.
Pak se chvíli nic nedělo, tož jsem napsal ještě jeden mail:
... zmiňované vozidlo (červený Peguot 309 bez obu registračních značek) někdo včera jen přeparkoval z místa, kde probíhá úprava parkovacího stání, na asfaltovou plochu před domem Prušánecká 20. Vůz bez registračních značek je tak dál trvale parkován na veřejné komunikaci, což je proti zákonu, proto důrazně žádám, aby ve věci bylo konáno!

A hurá. Auto jsem tam dnes již neviděl, stejně tak zmizela vínová "favoritka" od školky Sněhurka, jen ta žlutá "rapidka" tam stojí dodnes (přesněji: stála ještě včera). Škoda jen, že jsem již neobdržel žádnou informaci k této mailové připomínce (maily tu samozřejmně necituji celé, jen útržky, aby byl pochopitelný průběh komunikace mezi mnou a úředníky MěČ Brno Vinohrady, kteří, jak je vidět, umí s občany spolupracovat! To je dobrá zpráva!):
Bohužel, v tomto státě jsou nastavena pravidla tak, že městská policie či policie ČR pokutuje řidiče, který parkuje proti regulím zákona (já to sice běžně nedělám, ale mám na mysli místa, kde je to "pochopitelné": na chodníku kolem trafostanice, na nájezdech nikam, kde nikdo nechodí, na chodníku, který nesmyslně vede do plotu mateřské školky Prušánecká atd. - tam všude by se mělo stání vozidel zlegalizovat dopravní značkou!), ale na auta blokující parkovací místo nevhodným parkováním či tím, že jsou jen "odložená", se hledají "páky" obtížně. Nedala by se tato úvaha nějak protlačit na jednání Rady MČ? Poradíte mi?

Žádné komentáře:

Okomentovat